Login
Close
Inloggen

Succes of tegenslag

Afgelopen weken zijn er veel afspraken met kandidaten voor allerlei verschillende soorten functies ingepland. De agenda terugblikkend, zijn wij ons er van bewust hoe mooi het is dat kandidaten deze sollicitatiegesprekken met ons willen aangaan. Wetende dat ze de kans lopen om afgewezen te worden, omdat we kiezen voor iemand anders.

En we krijgen best vaak terug hoe spannend het is om (weer) te solliciteren. Solliciteren is ook spannend, immers als je de stap zet wil je de baan ook krijgen! Krijg je de baan vervolgens, dan word je positief bevestigd, krijg je hem niet, dan is dat toch een teleurstelling.

Wij vinden het echt belangrijk om kandidaten goed te leren kennen en willen dat iedereen met een goed gevoel aan het gesprek ons kantoor verlaat. Vaak zien we gesproken kandidaten met de jaren nog een keer terug of worden we door hen benaderd met een vraag of verzoek.
Zo ook door Hans. Ik weet nog goed dat hij bij ons langs kwam en zijn verhaal vertelde. Het was mooi dat hij zich zo open en kwetsbaar opstelde en ons het vertrouwen gaf om een steentje bij te kunnen dragen aan zijn performance. Hij was diverse keren afgewezen op functies waarvan hij dacht: “Dat is net wat voor mij”. Daar ging dus iets mis. Zijn eigen ideeën en verwachtingen over zijn kennis en kunde kwamen op losse schroeven te staan. Hij was niet meer zeker van zijn zaak en voelde zich kwetsbaar.

Wij konden hem laten inzien dat hij een schat aan kennis en ervaring had, maar het niet liet zien op papier. Dat hij zelf kon kiezen hoe hij zichzelf wil profileren in zijn CV aan de lezer. Dat hij zich uiteraard moest houden aan datgene wat hij waar zou kunnen maken. Het niet mooier maken dan het is maar wel bewuster kiezen wat je van jezelf laat zien op papier.

Ondank een aantal afwijzingen ging Hans met nieuwe energie weer solliciteren. Vlot daarna ging hij het volgende sollicitatiegesprek aan. Hans kwam na zijn sollicitatiegesprek langs en vertelde ons dat hij lastige sollicitatievragen beter kon pareren, gewoon omdat hij er bewuster mee bezig was geweest. Hij had er met nieuw elan gezeten, met meer veerkracht. Dat hielp, hij kreeg de baan. Mooi toch!

Team Hunter Select Group

Copyright © 2023 Hunter Select   |  Sitemap   |  Disclaimer   |  Privacy Statement